Rüyaları Nasıl Görürüz

Herkes hayvanların rüya görüp görmediğini merak etmektedir. Bu konu ile ilgili birçok bilimsel yapılmasına karşın, insanlardaki beyin dalgaları gibi hayvanlarda da uyku sırasında aynı dalgalanmalar görülmüştür.
Buda bizlere hayvanların da rüya görebileceği konusunu göstermekte. Hayvanların uyurken beden hareketleri ve göz hareketleri de onların da rüya görebildiğinin diğer kanıtlarından bir tanesi olarak sayılabilmektedir. Fakat rüya tabirleri konusunda hayvanlar hakkında bir şeyler söylemek veya net bir sonuç almak mümkün değildir.



ruyada tas atmak ne anlama gelir


Birçok insan rüyalarını hatırlamakta zorluk çekebilirler. Uyandıktan sonra hepimizin de yaşadığı gibi gördüğümüz rüyaların yarısını unuturuz. 10 dakika sonra ise neredeyse %90’ı aklımızdan çıkar gider. Rüyaların ise ifade etmiş olduğu şeylerin anlamsız olduğu düşünülmektedir. Fakat yeni araştırmalar ise günlük yaşantımız içerisinde yaşadıklarımızın kesinlikle rüyaları etkilediğini göstermekte. Bu sonuç itibariyle de rüya tabirleri bizlere bu tarzda sonuçlar çıkartmakta. Yapılan araştırmalar sonucu psikolojik ihtiyaçlar, hayal kırıklıkları, duygusal olan problemleriniz bütün bu sorunlar rüyalarınızı küçük derecede de olsa etkilerler.


ruyada tokat ne anlama gelir


Araştırmacıların yapmış oldukları deneylerde, kötü zamanlar yaşayan bireylerin, öfke ve korku duygularının ağır bastığı zamanlarda çeşitli rüyalar görme ihtimallerinin arttığı söylenmekte. Mesela hüzün içerisinde olan bir kişi, sürekli rüyalarında başarısız olduğunu veya saldırıya uğradığını görebilmekte.

Bir diğer yandan da yapılan araştırmalar video oyunları ve rüyaların arasında farklı ilginç paralellikler olduğunu da ortaya çıkarta bilmekte. Video oyunlarının ise çocukların gelişiminde etki ettiği ve daha geniş  hayal güçlerine sahip olmasını da sağlayabilmekte.

Yorumlar