OZON TEDAVİSİ

Ozon süper oksijen olarak da adlandırılan gaz halinde doğada bulunan bir bileşiktir. Atmosferin etrafını çevreleyerek zararlı güneş ışınlarının olası etkilerine karşı dünyayı korumaktadır. Ayrıca mekanlardaki kötü kokuları giderir, hastanelerde ameliyathanelerin ve aletlerin sterilize edilmesi, yiyeceklerin yıkanması ve korunması, içme suyunun temizlenmesi, havuzların klordan arındırılması gibi yerlerde ozon kullanılmaktadır. Ozonun bir başka kullanım nedeni de tedavi amaçlıdır. Kullanıldığı hastalarda olumlu sonuçlar oluşturması ozon tedavisi yapan yerler açılmasını gerekli hale getirmiştir. Ozon tedavisi kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapmaktadır.



Ozon tedavisi yapan yerler içerisinde farklı yöntemler uygulanmaktadır. En çok uygulanan ozon tedavisi yöntemi hastaya kanın damardan geri verildiği yöntemdir. Bu yöntemde hastadan 50-100 ml arasında kan alınır, ozon işlemine tabi tutulur. Daha sonra bu kan hastanın damarından tekrar enjekte edilir. Bir başka ozon tedavisi yönteminde hastadan 3-5 ml arasında az miktarda kan alınır, ozonlama yapılır. Sonrasında bu kan hastaya kasından geri verilir.


Ozon tedavisi yapan yerler devlet ve özel hastaneler ile özel merkezlerdir. Bu merkezlerde kişilerin bağışıklık sistemine ve hastalık durumlarına göre belirli aralıklarla ozon tedavisi uygulanmaktadır. Ozon tedavisi dolaşım bozuklarının tedavisinde, virüslerin neden olduğu uçuk gibi hastalıklarda, daha çok bacaklarda görülen açık yaralarda, kanser tedavisinde, depresyon, kronik yorgunluk, vücutta detoks etkisi oluşturmak amacıyla uygulanmaktadır. Kişilere enerji verdiği bilinen ozon tedavisi, düzenli spor aktivitesi yapmak isteyen kişilere de uygulanabilir.

Yorumlar