Hastane Yatağı Yatak Seçenekleri

Hasta yataklarında genellikle koruyucu ve geçirimsiz bir örtü ile kaplanmış köpük ve yaylardan oluşan standart bir yatak bulunur. Spesifik hasta ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli alternatif yüzey seçenekleri mevcuttur. En yaygın alternatif yatak “hava yatağı” olarak bilinir. Hava yatakları, genellikle yaraları olan veya basınç yaralanması riski taşıyan hastalara verilen bir müdahaledir. Hava yatakları genellikle yatak içindeki hava basıncının arttırılmasını veya azaltılmasını sağlayan, böylece yatağın sağlamlığını ayarlayan harici üfleyiciler tarafından güçlendirilir.
Uygun şekilde ayarlandığında, hava yatakları, hastanın vücudunun daha geniş bir yüzey alanı üzerinde basınç dağılımını sağlayarak, kısmen yatağa 'batmasına' izin verir.Ancak dikkat edilmesi gereken  çok sert veya çok yumuşak olarak ayarlanması gerekiyor.




Hava hasta yatakları hastaya gelişmiş cilt koruması sunabilirken, yüzey instabilitesi ve daha düşük yüzey sürtünmesi nedeniyle hasta transferi için daha zor olabilir. Hava yatağı özellikleri ve özellikleri üreticiye göre değişir ve hasta risklerini ele almak için bu müdahaleyi seçerken dikkate alınmalıdır.
Bireysel hastanın ihtiyaçları için konfor ve güvenliği en üst düzeye çıkarmak amacıyla yatak yüksekliği, yatak pozisyonu ve sıkılık gibi ayarlar kullanılır. Bazı özel şilteler, solunum sekresyonlarını yönetmeye yardımcı olmak için rotasyon, salınım ve perküsyon seçenekleri içerir. Alternatif yatak yüzeyleri cilt korumasını optimize edebilir; ancak uygun operatör ayarları gerektirir ve savunmasız alanlar üzerindeki baskıyı azaltacak düzenli yeniden konumlandırmanın yerini almaz.

Yorumlar