Buluşum Patent Alabilir Mi?

Size aşağıda buluşunuzun patent alp alamayacağınızı analiz edebileceğiniz birkaç tüyo vereceğiz.
Süreç yararlı bir sonuç elde etmek için bir dizi adımdır. Proses patentleri genellikle bir montaj hattı gibi bir şeyler yapma yollarını tanımlar. İşlemler ayrıca telekomünikasyon platformları veya entegre yazılıma sahip bilgisayarlar gibi karmaşık sistemleri de tanımlar.

Bir makine parçalardan oluşur.Çim biçme makineniz, akıllı telefonunuz ve hatta diş fırçanız hepsi patentli buluşlardır.
Patent Lisans

Üretim, bir veya daha fazla malzemenin birleşimi ile yapılan yeni bir malzemedir. Somut veya alçıpan düşünün - tarifi değiştirir ve yeni bir tür üretilen malzeme yaratırsanız, patentlenebilir bir icadınız vardır.

Bir üretimin mevcut malzemeleri birleştirmesi durumunda, bir madde bileşimi yeni bir tür malzemedir. Benzersiz bir kimyasal yapıya veya yeni bir plastiğe sahip yeni bir ilaç türü düşünün. Maddenin bileşimleri genellikle kimya veya malzeme biliminin ileri düzeyde anlaşılmasını ve laboratuarda oluşturulması için çok fazla saat gerektirir.

logo

Tarifler, bilimsel keşifler veya soyut matematik gibi bu kategorilerin dışında kalan buluşlar patentlenemez.

Patentlerin ne olduğunu bilmenin ilk adımı patentlenebilir bir icadınız olup olmadığını bilmektir. Bununla birlikte, sadece buluşunuzun patentlenebilir olup olmadığını bilmek, bir patentin ne olduğunu anlamanın bir parçasıdır.

Faydalı, geçici, tasarım ve bitki patentleri. Her birinin neyi koruduğunu ve diğerlerinden nasıl farklı olduğunu bilen bir mucit, icadını korumada büyük bir avantaja sahiptir. Doğru patent türünü veya doğru patent kombinasyonunu seçmek, fikri mülkiyetinizi korumanın ilk adımıdır.

Yorumlar