Bölgesel Zayıflama da Çözüm Önerileri

Birçok insan şişman olarak sayılmaz ancak göbek, bel kiminin ise bacakları vücuduna oranla şişmandır. Bu gibi bölgesel olarak şişmanlığı olan kişiler için zayıflama reçeteleri çok fazla işe yaramaz. Diyet yapan kişiler bilirler, başarı ile uygulanan bir diyet programında bile genelde en son göbek bölgesi zayıflar. Bunun sebebi ise aslında çok basittir. Göbek kasları hareketsizlikten zayıflar ve güçsüzleşir.

Hayatına Hareket kat

Günümüz de artık hareketsizlik ön planda. Hayatımızın her yerinde asansör, yürüyen merdivenler, toplu ulaşım araçları ve özel otomobiller bizim tüm gün hareketsiz kalmamıza neden oluyor. Üstelik her türlü alışverişin bir tık ile internet üzerinden yapılabilmesi çarşı-pazar dolaşma zahmetinden bizi kurtardı ama hayatımızı iyice hareketsizleştirdi.
Günlük yaşantımız içerisinde artık öylesine tembelleştik ki hareketi hayatımıza sokabilmemiz için spor salonlarına gitmek zorunda kalıyoruz. Tabii ki bu da hem bütçemize ek masraf getiriyor hem de özel olarak zaman ayırmamız gerekiyor. Oysa hayatımız da ufak tefek değişiklikler yaparak bu masraftan ve vakit kaybından kurtulabiliriz. Çok basit değişikler bunlar. Merdivenleri yürüyerek çıkmak, otobüsten bir durak önce inmek, alışverişimizi pazardan yapmak vs.
Bölgesel şişmanlık,  biraz genetik olsa da biraz da bu tembelliklerimizin neticesidir aslında. Bu nedenle bölgesel zayıflama da, diyet programımız mutlaka düzenli bir egzersiz ile desteklenmelidir. Muhakkak olarak zayıflaması istenilen bölgeye yönelik egzersizler yapmanız ve hayatınıza hareketliliği sokmanız gerekmektedir.


Dikkat! Yağlar Kasa Dönüşmesin

Bölgesel zayıflama için egzersiz hareketleri yaparken hızlı ve ağırlıksız egzersizler uygulamalısınız. Çünkü yavaş ve ağır hareketler ile yağlarınız erimeden direkt olarak kasa dönüşür. Örneğin bacaklarınızın zayıflamasını beklerken kalın bacaklar kalır çünkü yağlar kasa çevrilmiştir. Kaslı bacakların kötü olduğu söylenemez ancak amacınız zayıf ve narin görünmek ise bu uyarıya dikkat etmelisiniz.

Yorumlar